Diamanten en sieraden

Bij Moonlight Diamonds handelen we alleen in natuurlijke, onbehandelde en conflictvrije diamanten met de hoogste slijpselkwaliteit. Dit in tegenstelling tot veel andere juweliers, die ook lab grown diamanten aanbieden. Het verschil tussen natuurlijke en lab grown diamanten is lastig te zien, maar dankzij onze expertise kunnen we het verschil goed herkennen. Bij al onze diamanten bieden we daarom een certificaat van echtheid aan, zodat u weet dat u kwaliteit in huis haalt. Onze sieraden zijn handgemaakt met 18 karaat goud. Witgoud, geelgoud, roségoud en bicolor horen allemaal bij de mogelijkheden. We maken de sieraden gratis op maat.

Diamanten Ring
behandelde diamanten

Behandelde diamanten

Er gaat niets boven de charme van een natuurlijke diamant met een prachtige fonkeling en schitterende witte kleuren. Deze diamanten zijn zeldzaam en daardoor ook ontzettend kostbaar. Het is dus niet vreemd dat er allerlei technieken zijn ontwikkeld om de optische kwaliteit van diamanten te verbeteren. Met deze processen kan de kleur of zuiverheid van de diamant beïnvloed worden, voor een mooier resultaat. Dat klinkt positief, maar vermindert ook de waarde van de diamant. Natuurlijke diamanten die professioneel geslepen en gepolijst zijn, zullen altijd een grotere aantrekkingskracht hebben. Deze natuurlijke pracht kan door geen enkele behandelde diamant geëvenaard worden.

Verbetering van kleur

Een diamant moet natuurlijk een mooie kleur hebben. Sommige diamanten hebben dit van nature al, maar niet iedere natuurlijke diamant is gezegend met een mooie tint. Het is mogelijk om minder mooie kleuren te verbergen met behulp van een HPHT (high pressure, high temperature) behandeling. De diamant wordt dus blootgesteld aan hoge temperaturen en hoge druk. Dit zorgt voor een aantrekkelijkere kleur, waardoor de diamant beter in de smaak valt. De methode heeft geen negatieve invloed op de kwaliteit van de diamant en alleen een expert kan zien of een diamant op deze manier behandeld is.

verbetering van diamant kleur
verbetering van zuiverheid

Verbetering van de zuiverheid

Des te zuiverder de diamant, des te mooier. Een volledig zuivere diamant is erg zeldzaam en daardoor ook enorm kostbaar. Daarom is er een techniek ontwikkeld om zuiverheden uit natuurlijke diamanten te verwijderen. Bij deze techniek worden er laserboren gebruikt om kleine, donkere insluitsels uit diamanten te verwijderen. Er wordt een klein gaatje geboord en de onzuiverheid wordt weggebrand. Kleine scheurtjes worden opgevuld met transparante substanties, zoals olie, was of hars. Het grote nadeel van deze techniek is dat het lang niet altijd zeker is dat het eindresultaat mooi wordt, wat de schoonheid van de diamant kan verminderen.

Lab Grown diamanten

Door de eeuwen heen zijn er talloze pogingen gedaan om diamanten na te maken. Inmiddels zijn er vier methoden gevonden waarmee producenten hun eigen diamanten kunnen creëren. Dit worden ook wel labdiamanten genoemd. Het overgrote deel van deze labdiamanten wordt voor industriële doeleinden gebruikt, maar ze kunnen ook in sieraden verwerkt worden. Producenten kunnen de kleur van de diamant bepalen en hebben meer invloed op de helderheid. Het grote nadeel is dat deze diamanten veel minder zeldzaam zijn en ook natuurlijke charme missen. Gelukkig kunnen experts met speciale apparatuur het verschil tussen labdiamanten en natuurlijke diamanten zien.

Lab diamanten