Certificaat

Al onze sieraden worden aangeboden met het meest betrouwbare en internationaal erkende certificaten geleverd, zoals HRD (Hoge Raad Voor Diamant) en IGI (International Gemological Institute).

Het certificaat dat wordt geleverd bij al onze sieraden beschrijft exact wat de kwaliteit is van de diamant. Zoals Carat (=Karaat), Clarity (=Helderheid), Color (=Kleur) en Cut (=Slijpsel).

Daarnaast is het certificaat een officieel document waarin een sieraad wordt gewaarmerkt voor verschillende doeleinden, zoals verzekering, erfenis of aankoop. Het kan ook worden gebruikt om de marktwaarde van een juweel te bepalen. Deze rapporten geven een algemene beschrijving van het juweel, de diamanten die het bevat en de edele metalen waarvan het is gemaakt.

Het is een bewijs van authenticiteit en kwaliteit. Dit is van belang wanneer u wilt investeren of diamanten en juwelen wilt kopen met diamanten erin verwerkt. HRD en IGI zijn de meest gerenommeerde onafhankelijke organisaties die diamanten en sieraden beoordelen en certificeren.